Hoe slaag je voor een stage: 12 gemakkelijke tips
/)
Stages zijn een geweldige manier om het beroepsleven uit te proberen, studiepunten te verzamelen voor de universiteit of zelfs een carrière te starten. Ook al ben je maar voor een paar maanden aangenomen, het is jouw tijd om uit te blinken en ervoor te zorgen dat jij de beste stagiair van alle stagiairs wordt - en wij weten hoe: hier is onze gids over hoe je in 12 stappen slaagt voor een stage.
1. Lunch, lunch en lunch
De lunch is het perfecte moment om meer te weten te komen over je collega's en nieuwe mensen te ontmoeten - oftewel gezellig samen te zijn onder het genot van broodjes en salades: Misschien heeft een afdeling hulp nodig bij een project, zoekt iemand een lid voor zijn voetbalteam na het werk of houdt een collega net zoveel van Game of Thrones als jij - er zijn veel dingen die je tijdens een lunchpauze kunt ontdekken.
2. Wees aardig
Wees aardig en beleefd tegen iedereen en blijf uit de buurt van roddels. Je weet nooit wie in een bedrijf je kan helpen met een project of zelfs een baan, en hoe aardiger je bent, hoe makkelijker het is om hulp, contacten of aanbevelingen te vragen - onbetaalbare hulpmiddelen voor elke carrière.
3. Wees geen slons
Als stagiair ben je geen bediende of schoonmaker (tenzij je daarvoor bent aangenomen), maar draag je steentje bij om van het kantoor een bewoonbare plek te maken: Vul de printer met papier, ruim je afwas op en houd je bureau netjes en opgeruimd. Kortom: gedraag je alsof je moeder toekijkt.
4. Ontvang veel feedback
Je hoeft geen wekelijkse vergaderingen over je prestaties te plannen, maar wacht ook niet tot de laatste dag. Feedback zal je helpen om te leren, te verbeteren en het meeste uit je stage te halen. Zelfs als het niet altijd leuk is, is het een ongelooflijk waardevolle vaardigheid om met mogelijke kritiek om te gaan als een baas.
5. Vraag maar raak
Wees nieuwsgierig en stel vragen om de ins en outs van het bedrijf te leren kennen - je hebt maar een paar maanden om zoveel mogelijk informatie in je op te nemen. Zorg er wel voor dat je het tempo van je vraag- en antwoordsessies aanhoudt, zodat anderen hun werk kunnen doen. De meeste mensen maken ook graag tijd vrij voor wat "brain picking" - een geweldige kans om wat één-op-één tijd te hebben en al je vragen beantwoord te krijgen onder het genot van een kopje koffie.
6. Maak je niet druk om de kleine dingen
Stagiair zijn betekent soms dat je dingen moet doen die misschien niet zo leuk zijn. Maar als je ze goed doet, staan je waarschijnlijk betere dingen te wachten. Zie het als een leerproces en klaag niet - vooral niet tegen collega's of leidinggevenden. Vaak moet je jezelf bewijzen en kleine testtaken voltooien voordat je doorgaat naar grotere en betere dingen.
7. Wees proactief
Denk je dat het bedrijf een Twitter-account nodig heeft of heb je een manier gevonden om geld te besparen door een andere papierleverancier te gebruiken? Supervisors houden over het algemeen van mensen die initiatief tonen en met goede ideeën komen die geld besparen of opleveren, dus dit kan het perfecte moment zijn om je talenten te laten zien. Overspoel ze echter niet met willekeurige ideeën - concentreer je op het beste idee en blaas ze omver met je kennis (en misschien wat cijfers en een plan).
8. Wees niet overijverig
Vraag niet voortdurend om goedkeuring en lof, praat niet alleen met mensen omdat je een bijbedoeling hebt bij het netwerken en vraag niet om een vaste aanstelling na de eerste week. Je moet ook niet alles bekritiseren of bestaande processen meteen proberen te veranderen - tenzij je daarvoor bent aangenomen.
9. Wees georganiseerd en op tijd
Kom niet te laat op je werk of bij vergaderingen. Een paar minuten te vroeg komen is een goede en makkelijke manier om een goede indruk te maken. Wees altijd goed voorbereid en zorg dat je deadlines niet mist - als je weet dat je niet op tijd kunt leveren, vraag dan om uitstel. Georganiseerd zijn en je tijd bijhouden zijn belangrijke vaardigheden voor een succesvolle carrière.
10. Kom professioneel over
Probeer de dresscode te leren kennen voordat je aan je stage begint - en houd je er dan aan. Zelfs als er geen richtlijnen zijn, let dan op wat andere mensen dragen en kleed je daarnaar. Je kleding weerspiegelt je houding en hoe professioneler je overkomt, hoe beter.
11. Gebruik de uitvaltijd
Er kunnen momenten zijn dat het rustig is, dus maak van de gelegenheid gebruik om werk te vragen of stel zelf een project voor als je iets nuttigs kunt bedenken. Zorg ervoor dat je altijd de goedkeuring van je supervisor hebt als je tijd doorbrengt met dingen die niet bij het werk horen - open en eerlijk zijn is beter dan je vrije tijd te verbergen en het risico te lopen betrapt te worden op snapchatten met vrienden.
12. Vergeet niet te socializen
Soms organiseren afdelingen weekendactiviteiten, zoals vrijwilligerswerk, excursies of sport. Meld je aan, want het is een geweldige manier om vrienden te maken en je collega's te leren kennen. Als je voor je stage moest verhuizen, zijn je collega's de ultieme bron om de beste sportschool, het beste café en het beste feest te vinden.