GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

De 5 beste studentensteden in het Verenigd Koninkrijk

De 5 beste studentensteden in het Verenigd Koninkrijk

Een universiteitsstudent worden is hard werken. Eerst moet je de juiste studierichting op de perfecte school vinden. Dan moet je een leuke buurt vinden om in te wonen, veel leuke medestudenten ontmoeten en toegang hebben tot een grote verscheidenheid aan plaatsen die de perfecte afleiding bieden van huiswerk en examens. Alsof dat nog niet moeilijk genoeg is, moet je er ook nog voor zorgen dat je het meeste uit je studentenbudget haalt.

Maar hoe vind je zo'n plek? Je doet veel onderzoek of kijkt gewoon naar onze kleine lijst hier.

(Als je niet zeker weet wat studeren in Groot-Brittannië inhoudt, begin dan met het bekijken van onze snelle gids voor het studentenleven in het Verenigd Koninkrijk.)

1. Londen

Londen is de beste studentenstad in het Verenigd Koninkrijk. Wat je ook zoekt, Londen heeft het allemaal: Er zijn niet alleen talloze topuniversiteiten en bibliotheken van wereldklasse die elke boekenliefhebbende student de adem benemen, maar ook een heleboel cultuur, creativiteit, mode, bezienswaardigheden, muziek, kunst en sport die de perfecte balans vormen met je dagelijkse academische sleur. Het is geen goedkope stad, maar gezien het aanbod krijg je wel waar voor je geld (maak wel gebruik van alle studentenaanbiedingen en -kortingen als je er woont!)

2. Bristol

Bristol is een magneet voor studenten die houden van de kosmopolitische Londense levensstijl, maar een hekel hebben aan wonen in Londen. Bristolians genieten het hele jaar door van een warmer klimaat, de nabijheid van het prachtige zuidwestelijke platteland (waaronder de belangrijkste strandvakantiebestemmingen van het Verenigd Koninkrijk) en een levendige kunst- en feestscene. Ze staan bekend om hun gemoedelijke aard en hun liefde voor alternatieve cultuur, dus het is een beetje alsof je in een gigantisch Oost-Londen woont, maar dan met minder hipster-koffiehuizen en meer graffiti/yogalessen in opdracht van de stad. Geen wonder dus dat het in 2015 werd uitgeroepen tot beste Britse studentenstad.

3. Oxford

Er zijn veel Oxfords in de wereld, maar slechts één ervan heeft zijn eigen woordenboek, debatstijl en komma. We kunnen niet garanderen dat dit alleen tot goede cijfers leidt, maar in dit Oxford word je omringd door academische geschiedenis, de oudste universiteit in de Engelssprekende wereld en een heleboel briljante mensen (geweldige pub chats gegarandeerd). Je leeft en ademt ook overal de academische wereld: De universiteit heeft niet slechts één campus, maar verschillende colleges verspreid over het stadscentrum. En als klap op de vuurpijl: Oxford heeft geweldige winkelmogelijkheden en een aantal van de gezelligste pubs van het land (bekijk een paar van onze favorieten hier.)

4. Manchester

Onderschat Manchester niet– Londen, of een van de andere steden op deze lijst, zou gemakkelijk een run voor zijn geld kunnen geven - vooral als het gaat om muziek en sport. Het is echter niet alleen maar plezier en spelletjes: Manchester heeft een van de grootste studentenpopulaties van Europa en de Universiteit van Manchester heeft het op twee na hoogste aantal Nobelprijswinnaars van het Verenigd Koninkrijk. Als dat geen reden is om feest te vieren in een van de vele clubs, bars en pubs in de stad, dan weet ik het ook niet meer.

5. Edinburgh

Edinburgh kan opscheppen over het feit dat het veel groene ruimten heeft, een uitgedoofde vulkaan en een stadscentrum dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Maar dat is nog maar het begin: De Universiteit van Edinburgh is een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld. Bovendien zijn er het hele jaar door talloze festivals en een spectaculair nachtleven dat zijn weerga niet kent. En ondanks wat je over het Britse weer hebt gehoord, valt er in Edinburgh evenveel regen als in Rome of New York City!

Studeer Engels in het Verenigd Koninkrijk met EFOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer