GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

5 dingen die je vast nog niet wist over Bournemouth

5 dingen die je vast nog niet wist over Bournemouth

Je weet waarschijnlijk al dat Bournemouth een aantal spectaculaire stranden, vredige tuinen en een mild klimaat heeft, maar wist je dat het ook een van de beste pieren van het Verenigd Koninkrijk en een aantal beroemde (voormalige) inwoners heeft? Ik heb vijf feiten op een rijtje gezet die je versteld zullen doen staan en waardoor je morgenochtend meteen naar het mooie Bournemouth wilt.

Serieus, waar wacht je nog op?

1. Het weer is eigenlijk best geweldig

Natuurlijk zegt iedereen dat het klimaat in Bournemouth zonnig en mild is en perfect voor een vakantie. Maar hier zijn wat indrukwekkende cijfers om dat te staven: in Bournemouth kun je gemiddeld 7,7 uur per dag van de zon genieten terwijl je langs de 7 mijl lange zandkust van Bournemouth wandelt. Dat is 7,7 uur per dag, 7 dagen per week. (Goede dingen komen in zevens.)

2. I scream, you scream, we all scream for ice cream!

Dit zou het officiële lied voor Bournemouth kunnen worden. Als aanvulling op al die zonneschijn wordt Bournemouth overspoeld met lekker ijs: er worden 2.000 ijsjes per dag geserveerd in de stad, wat neerkomt op 750.000 verkochte ijsjes per jaar. Ik weet niet hoeveel kilo of mijlen aan bevroren heerlijkheid dat is, maar ik zou geen betere manier kunnen bedenken om van een zonnige dag op het strand te genieten.

3. De Piers zijn de beste van het Verenigd Koninkrijk

Bournemouth mag dan beroemd zijn om zijn lange en mooie strand, maar wist je dat de Bournemouth Piers net zo beroemd zijn? Er zijn er twee, maar wij concentreren ons op de Boscombe Pier. Deze werd gebouwd in 1889 en werd net na de renovatie in 2009 uitgeroepen tot coolste pier van Groot-Brittannië. In 2010 werd hij nog beroemder toen de National Piers Society hem uitriep tot Pier van het Jaar. (Ja, er bestaat echt een National Piers Society).

4. De Hobbits zijn hier geboren. Zoiets.

J.R.R. Tolkien, auteur van The Hobbit en Lord of the Rings, reisde vaak naar Bournemouth en verhuisde er uiteindelijk. Als hij er was, verbleef hij altijd in Hotel Miramar in wat nu kamer 205 is. Dr. Jane Goodall, de Britse primatologe, groeide op in Bournemouth voordat ze chimpansees ging bestuderen in Afrika. Als je iets te doen wilt hebben terwijl je ijs eet op het strand, waarom pak je dan niet Robert Louis Stevensons Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde, dat in Bournemouth werd geschreven?.

5. Dinosaurussen trokken vroeger over het land.

Laten we tot slot teruggaan naar het begin. De kustlijn net ten westen van Bournemouth, de Jurassic Coast, lijkt niet helemaal op Jurassic Park (er zijn helaas geen levende dinosaurussen), maar is desalniettemin monumentaal. Het is het eerste en enige natuurlijke Werelderfgoed van Engeland en het is de enige plek op aarde waar je een “wandeling door de tijd” kunt maken en 185 miljoen jaar van onze geschiedenis kunt ontdekken terwijl je langs de prachtige kust wandelt.

Afbeelding door Jeremy Tarling, Flickr / Creative Commons

Wil jij ook Engels leren in Bournemouth?Lees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer