GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Is jouw droombestemming Vancouver of Vancouver Island?

Is jouw droombestemming Vancouver of Vancouver Island?

Als je aan British Columbia denkt, denk je aan prachtige landschappen, vriendelijke mensen en een levendige geschiedenis. Mensen van over de hele wereld beschouwen de Canadese provincie als hun gedroomde reisbestemming, en het is niet moeilijk om te zien waarom.

In B.C. zijn de twee populairste steden Vancouver en Victoria op Vancouver Island. Vancouver is de bruisende metropool van de regio, de thuisbasis van technologische innovatie, ontwikkeling van videogames en filmproductie. Victoria, aan de andere kant, is een schilderachtige universiteitsstad, de thuisbasis van de provinciale hoofdstad en vol avontuur in de buitenlucht.

Kiezen tussen deze twee droomsteden is moeilijk, dus heb ik dit korte artikel samengesteld om je te helpen de perfecte match voor jou te vinden.

Hou je van watersporten?

Natuurlijk: Welkom in Victoria. Victoria is de meest zuidelijke stad op Vancouver Island. Hoewel het eiland een van de 50 grootste eilanden ter wereld is (en er ongeveer 750.000 mensen wonen), is het nog steeds omgeven door water. Dat betekent dat waar je ook naartoe gaat op het eiland, je minder dan een uur verwijderd bent van zeilen, kajakken of rondhangen op het strand. Je kunt zelfs walvissen gaan spotten.

Niet echt: Vancouver is jouw stad. Het mooie van Vancouver is dat het direct aan het water ligt, dus je kunt er gemakkelijk genieten van het strandleven, watersporten en bootvaren als je dat wilt. Maar je hebt ook de kans om een cool stadsleven te leiden, dus als watersport niet jouw ding is, kun je gewoon genieten van de prachtige achtergrond van de kustlijn van de Stille Oceaan.

Wat vind je van fietsen?

Ik vind het geweldig: Victoria is waar je wilt zijn. In de hoofdstad van B.C. vind je meer fietsroutes dan in welke andere Canadese stad dan ook. Dus als je de stad op de fiets wilt zien en wilt genieten van alle voordelen van een woon-werkreis in de frisse lucht, dan is Victoria misschien wel jouw nieuwe thuis weg van huis.

Het is oke: Vancouver is ook erg vriendelijk voor fietsers, maar het biedt ook een aantal grotere vervoersmogelijkheden en luchthavens die je non-stop naar iconische Noord-Amerikaanse bestemmingen vliegen, zoals Las Vegas, Los Angeles, or New York City.

En zeevruchten?

Je kunt er geen genoeg van krijgen: De regio staat vooral bekend om zijn zalm, die over de hele wereld wordt geëxporteerd, maar of je je nu wilt volproppen met sushi in Victoria of wilt dineren met verfijnde schelpdieren in een van de trendy restaurants in downtown Vancouver, beide steden zijn officieel een paradijs voor zeevruchten.

Nee, ik pas: In beide steden kun je je gemakkelijk aan je dieetvoorkeuren houden. Van gevestigde #brunchlife-opties tot alternatieve vegetarische restaurants, B.C. heeft een divers gastronomisch landschap.

Ben je graag buiten?

Altijd: Als je van het buitenleven houdt, zit je hier goed, welke stad je ook kiest. Van wandelingen tot fietstochten, je kunt in dit gebied van alles doen. In tegenstelling tot sommige meer noordelijke delen van Canada blijven de temperaturen in zowel Vancouver als Victoria hoog genoeg om het hele jaar door te kunnen avonturieren.

Helemaal niet: Nou, dat kan veranderen als je naar een van deze steden verhuist. Inwoners van B.C. zijn hardcore als het gaat om naar buiten gaan. Regen of zonneschijn - zoals ze in Canada zeggen: "slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding". Heb je de uitrusting niet? Geen probleem, ga langs bij Canada's favoriete outdoorwinkel, MEC, en het vriendelijke personeel helpt je op weg.

Ben je een geschiedenisfanaat?

Natuurlijk: Als een van de oudste steden in het noordwesten van de Stille Oceaan in Noord-Amerika is Victoria de thuisbasis van een aantal ongelooflijke musea en culturele ervaringen die het verhaal vertellen van de indianen, vroege kolonisten en de groei van de handel in de regio.

Niet zo veel: Vancouver heeft de bijnaam "Hollywood Noord". Het is een van de meest gebruikte filmproductielocaties in Noord-Amerika. Enkele van de beroemdste projecten die er zijn opgenomen zijn Juno, Once Upon a Time, The X-Files en Twilight: Breaking Dawn Part 2, maar je kunt altijd zien wat er in Vancouver wordt gefilmd.

Wil je meer culturele ervaringen opdoen?

Daarom ben ik hier: Ik wist dat ik je leuk vond! En je kijkt zeker naar het juiste deel van de wereld. Hoewel zowel Vancouver als Victoria hoge cijfers krijgen voor hun relaxte levenskwaliteit, hebben ze ook veel cultuur te bieden.

Victoria is de hoofdstad van British Columbia en de thuisbasis van een aantal diverse gemeenschappen, waaronder het op één na oudste Chinatown van Noord-Amerika (net na San Francisco). Victoria organiseert het hele jaar door een aantal culturele festivals en evenementen en is de tijdelijke thuishaven van internationale studenten die overal vandaan komen om te studeren aan bijvoorbeeld het Canadian College of Performing Arts en de University of Victoria.

Vancouver daarentegen is een van de meest taalkundige en etnisch diverse steden van Canada. Hier krijg je de kans om een echte wereldstad te ervaren, waar meer dan 50% van de bevolking een andere taal dan Engels als moedertaal heeft.

Kortom, zowel Vancouver als Vancouver Island zijn prachtige steden in het westen van British Columbia. Beide bieden een levensstijl in de buitenlucht en een zitje op de eerste rij in de natuur. Ze bieden allebei cultuur, geschiedenis en nog veel meer. Maar welke is de juiste voor jou? Ik hoop dat mijn artikel je helpt om voor jezelf te beslissen.

Vind je droomstadVerken onze bestemmingen
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer