GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

5 geweldige TOEFL voorbereidingsstrategieën

5 geweldige TOEFL voorbereidingsstrategieën

Het afleggen van de TOEFL is bijna altijd een stressvolle ervaring. Je moet een specifieke score halen. Je betaalt veel om de test te maken. Je hebt je maandenlang voorbereid. Het testcentrum kan lawaaierig of druk zijn. Misschien heb je de nacht ervoor niet goed geslapen.

Daar is niets aan te doen, maar een goede voorbereiding op de TOEFL is een van de beste dingen die je kunt doen om de stress op de testdag te verminderen. Hier zijn 5 TOEFL voorbereidingsstrategieën die ik effectief heb gevonden:

  1. Word een goede notulist: Tijdens de TOEFL krijg je maar één keer audiofragmenten te horen. Daarna moet je vragen beantwoorden, spreken of schrijven over het onderwerp dat je hebt gehoord. Omdat je de audio niet kunt herhalen, moet je een goede notulist worden. Je kunt oefenen met het maken van aantekeningen in je moedertaal of in het Engels. Het is waarschijnlijk het beste om een aantal van beide te doen. Je doel is om te leren aantekeningen te maken in real time, zonder iets te missen van wat de spreker zegt. Probeer het met verschillende geluidsfragmenten van verschillende lengte en complexiteit, luister dan nog een keer naar het fragment en kijk hoe nauwkeurig je aantekeningen zijn. Besteed aandacht aan dingen die misschien elementair lijken, zoals de lay-out van je aantekeningen en de leesbaarheid van je handschrift. Als je zelfverzekerd aantekeningen kunt maken en alle belangrijke

  2. Maak oefentests: Als je je voorbereidt op de TOEFL, streef je bijna altijd naar een specifieke score. Tijdens je TOEFL-voorbereidingsperiode kun je alleen weten of je in de buurt van je doel komt door oefentests te maken. Oefentests helpen je ook om een gevoel te krijgen voor de testomgeving, vraagtypes en beperkingen waarmee je op de testdag te maken zult krijgen. Er zijn verschillende manieren om TOEFL te oefenen, waaronder het gebruik van onze gratis EF SET test om je voortgang bij te houden.

  3. Lees elke dag: Zelfs moedertaalsprekers van het Engels bouwen hun woordenschat op door te lezen. Hoe uitgebreider u leest, hoe meer u te weten komt over concepten en woordenschat. Hoe nauwkeuriger u leest, hoe meer u uw vaardigheden op het gebied van begrijpend lezen ontwikkelt. Lees breed en aandachtig om het scala aan onderwerpen waarmee u zich vertrouwd voelt in het Engels uit te breiden. Je weet nooit welke onderwerpen op je TOEFL test aan bod zullen komen, dus het is het beste om een zeer brede comfortzone te hebben.

  4. Luister naar podcasts: Er is veel Engelstalige praatradio online, of je nu houdt van de BBC of NPR, komedie of nieuws. Door te luisteren naar moedertaalsprekers die Engels spreken op hun natuurlijke snelheid, ontwikkel je je luistervaardigheid. Je kunt ook je spreekvaardigheid ontwikkelen door delen van de podcast af te spelen en te proberen de uitspraak van de spreker na te doen. Het begrijpen van een opname is moeilijker dan het begrijpen van een video omdat er niet dezelfde context aanwijzingen zijn. Daarom zijn podcasts beter voor het oefenen van begrijpend luisteren dan het bekijken van films of tv-programma's in het Engels.

  5. Leer touch typen: Voor het schrijfgedeelte van het examen moet je je antwoorden typen op een onbekende computer met een QWERTY-toetsenbord. Als je al je tijd besteedt aan het worstelen met het toetsenbord, heb je niet veel tijd over om een goed essay te schrijven. Het lijkt een eenvoudige vaardigheid, maar veel mensen vergeten zich erop voor te bereiden. Zorg ervoor dat je ruim voor je examendatum snel in het Engels kunt typen op een QWERTY-toetsenbord.

Doe een gratis TOEFL-oefentestLeer meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Test je Engels in enkele minuten

Lees meer