GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Reizen als een professional: Checklist inpakken voor elke reis

Reizen als een professional: Checklist inpakken voor elke reis

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt - we kwamen aan op onze bestemming na een lange reis, om vervolgens uit te pakken en ons te realiseren dat iets belangrijks de reis niet met ons heeft gemaakt. Maar je hoeft nooit meer één paar onderbroeken mee te nemen voor een heel weekend weg of te doen alsof kauwgom een tandenborstel vervangt - wij leren je hoe je kunt inpakken als een professional voor elk soort reis.

Weekendje weg door de stad

Een kleine weekendtas is voldoende, maar gooi er niet zomaar van alles in. Als je met het openbaar vervoer reist, stop dan je fijne spullen in een eigen vakje met rits (of een kleinere tas) om te voorkomen dat je je schaamt voor je ondergoed als je naar je kaartje zoekt. Beperk jezelf tot twee paar schoenen: comfortabele sneakers om een nieuwe stad te verkennen en een mooier paar voor etentjes of dansen. Zoek van tevoren uit wat je het hele weekend gaat dragen zodat je geen ruimte verspilt met ongebruikte outfits. Laat de mantra 'Als je het niet NODIG hebt, komt het niet' gelden bij het inpakken als de slimme reiziger die je bent.

Als je een vlucht neemt, pak je slim in en kun je volstaan met handbagage. Zo bespaar je geld en hoef je niet in de rij te staan op het vliegveld. Controleer wel de handbagagebeperkingen van je luchtvaartmaatschappij en zorg ervoor dat al je cosmetica of toiletartikelen in schattige miniformaatjes en in een plastic zakje zitten voor de veiligheid.

Lang weekend op het platteland

We moeten allemaal wel eens naar het platteland. Maar bij een onderbreking van het hectische leven van alledag horen een paar praktische opmerkingen over het inpakken. Wandelschoenen of regenlaarzen (of op zijn minst oude sportschoenen) zijn essentieel. Vrij rondzwerven door groene weiden en wandelen naar de top van hoge heuvels om het beste uitzicht te krijgen voor je Instagram-feed zijn de beste manier om er op uit te gaan en te genieten van de natuur, en je hebt stevige, waterdichte schoenen nodig om dit te doen.

Zorg ervoor dat je een paar (of twee) donkere jeans in je bagage hebt, die zullen de modder die je waarschijnlijk tegenkomt niet verbergen. Een capuchon of warme trui wordt je nieuwe beste vriend voor de avonden, die je het beste kunt doorbrengen bij een open haard of rond een kampvuur met vrienden. Vul overdag een kleine rugzak met een lichte regenjas, een zonnebril en voldoende waterflessen voor je avonturen, en investeer in een draagbare oplader om je telefoon van energie te voorzien voor het geval je verdwaalt of een perfect fotomoment ziet.

Een paar weken in het paradijs

Gooi die truien en jassen aan de kant - als je naar een hotspot gaat voor een paar weken, concentreer je op licht inpakken, dat maakt de reis een stuk aangenamer. Dat gezegd hebbende, zorg ervoor dat je ten minste één lange trui inpakt; zelfs als elke avond van je vakantie zwoel en regenvrij blijft, heb je 's avonds en mogelijk ook op de terugreis iets warms nodig. Er is niets gekker dan die ene persoon te zijn op de vlucht terug naar je plotseling kille thuisstad die een te korte broek en teenslippers draagt (en het ijskoud heeft op de terugreis).

Wat je in de zomer absoluut moet meenemen zijn de “4 S'en”: zwemkleding, een korte broek, een zonnebril en zonnebrandcrème. Neem een paar verschillende stijlen zwemkleding mee om er goed uit te blijven zien (en abrupte bruine strepen te voorkomen) en wat SPF30 zonnecrème om ervoor te zorgen dat die bruine kleur geen brandwond wordt. In de zomer leef je in t-shirts, tanktops, shorts, rokjes en slippers - als je al schoenen draagt. Neem losse en flodderige kleding mee om de middaghitte in tropische landen aan te kunnen en om bedekt te zijn als je naar een land reist waar de kledingvoorschriften conservatiever zijn. Een strandtas, een handdoek en een goed boek of twee zullen je perfect voorbereiden op luie dagen aan het strand/in het park, hoewel je moet onthouden dat als je in een chic hotel verblijft, je je eigen handdoek niet hoeft mee te nemen, maar je moet wel een leuke avondoutfit of twee meenemen.

Gap year in Azië

Voor een gap year in Azië - een reis die je waarschijnlijk van Zuidoost-Aziatische hotspots als Thailand en Cambodja naar metropolen als Tokio, Sjanghai en verder brengt - kan bagage maar één vorm aannemen: een rugzak. Investeer in een degelijke rugzak met gewatteerde riemen (je zult me later dankbaar zijn) en plan je bagage goed op voorhand. Omdat je alles wat je meeneemt op je rug moet dragen, moet je je echt concentreren op het hoognodige en heel zuinig zijn met de kleren die je meeneemt - je kunt gemakkelijk je garderobe voor een jaar reizen meenemen. Weersta de verleiding. Plus, met betaalbare markten in elke stad waar je naartoe reist, wil je wel wat ruimte overhouden om wat lekkers mee terug te nemen.

Vergeet niet om een tweede tas mee te nemen om overdag te gebruiken en om je waardevolle spullen in te bewaren. Een kleinere rugzak met een binnenzak met ritssluiting houdt ronddwalende handen weg van kostbare paspoorten en reistickets. Over veiligheid gesproken: hangsloten en kabelbinders zijn handig om de openingen van je bagage te beveiligen als je gebruik maakt van goedkope, populaire boot- en bustransferdiensten.

Op het gebied van gezondheid zijn een toiletrol, antibacteriële handgel of -doekjes en een reeks medicijnen die de lichaamsfuncties reguleren net zo essentieel als een zonnebril en zonnebrandcrème. Ik hoef de redenen hiervoor niet uit te leggen.

Jaar studeren in het buitenland

Inpakken als een professional houdt ook in dat je moet voorspellen wat je nodig hebt en dat je op letterlijk alles voorbereid moet zijn. Wanneer je geconfronteerd wordt met een heel jaar naar het buitenland verhuizen, het is supergemakkelijk om koffer na koffer te vullen met kleren, maar degenen onder ons die goed thuis zijn in de kunst van het inpakken, weten dat op de meeste tips, zelfs lange, minder absoluut meer is. Neem outfits mee voor elk seizoen, maar laat ruimte over om je garderobe aan te vullen terwijl je weg bent. Tenzij je naar de Himalaya verhuist, zijn er in je nieuwe huis winkels, dus je hebt niet elk shirt nodig dat je ooit hebt gehad.

Vergeet niet om een paar huiselijke spullen mee te nemen om je te helpen settelen, zoals je eigen beddengoed of een paar foto's. Met een behoorlijke hoeveelheid bagage heb je een grote koffer met wieltjes nodig om gemakkelijk door luchthavens en landen te reizen en je wereldse bezittingen te beschermen - dit is niet het moment voor een rugzak.

BONUS: Voorbereiding op langeafstandsvluchten

Iedereen weet dat een aangrijpend boek, een paar tijdschriften, snacks en een iPhone boordevol met de laatste beats essentiële spullen zijn voor een vlucht. Vergeet niet om je favoriete Spotify-afspeellijsten te downloaden als je geen wifi aan boord hebt en om wat snacks te kopen voordat je aan boord gaat - de stewardessen met de snackbakjes lijken nooit vaak genoeg langs te komen.

Als je elf uur in een langeafstandsvliegtuig moet doorbrengen, overweeg dan ook om te investeren in een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking. Dit zorgt ervoor dat je je niet bewust bent van schreeuwende baby's of het luide gesnurk van je reisgenoot en dat iemand anders geen last heeft van je eigen muziek. Neem een nekkussen mee om je te helpen een paar uur te slapen nadat je het entertainmentsysteem aan boord hebt geplunderd. Neem ook een oogmasker mee als het een vlucht overdag is om je te helpen je interne klok te resetten en je aan te passen aan de tijdzone van je bestemming door wat te slapen.

Naast je waardevolle spullen moet je een paar reservekleren (inclusief ondergoed) in je handbagage stoppen. Als je hoofdkoffer zoekraakt, kun je een paar dagen overleven - belangrijk, zelfs als je een reisverzekering hebt die de vertraging vergoedt.

Reis met ons over de hele wereldMeer informatie
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer