GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Leer Spaans met deze 10 gratis podcasts

Leer Spaans met deze 10 gratis podcasts

Podcasts zijn een geweldige, gemakkelijke manier om meer Spaans te leren. Je kunt er een opzetten en passief leren als je in de auto zit, de hond uitlaat of de bus pakt en op je eigen tempo leert.

We hebben 10 van onze favoriete podcasts samengesteld voor taalniveaus van beginners tot gevorderden. Probeer er een paar en kijk welke je leuk vindt - het lijkt helemaal niet op studeren!

Beginners

Simple Stories in Spanish

Met elke paar weken een nieuwe aflevering is dit dé podcast voor beginners die liever korte verhalen hebben dan lessen. Het verhaal wordt uitsluitend in het Spaans voorgelezen, afgezien van de handige woordenschatintroductie aan het begin van de aflevering. De verteller spreekt langzaam zodat je de meeste woorden kunt verstaan en de verhalen gaan over van alles, van de bouw van het Panamakanaal tot persoonlijke reisverhalen.

Spring Spanish

Deze leuke podcast heeft korte afleveringen met handige Spaanse zinnen en gezegden om je woordenschat te vergroten en je meer als een moedertaalspreker te laten klinken. Het maakt niet uit hoeveel Spaans je kent, je leert gegarandeerd een paar handige 'chunks', zoals ze het noemen, door naar Spring Spanish te luisteren.

Immersive Spanish

Luister naar een Engelssprekende presentator terwijl hij een mix van langzaam Spaans en Engels gebruikt in situaties uit het echte leven, zoals wandelen in Montserrat, een maaltijd bestellen in een restaurant en kletsen in een park. Immersive Spanish plaatst je in het verhaal, helpt je geheugen te versterken en vraagt de luisteraar te reageren op aanwijzingen om te oefenen. Er worden wekelijks nieuwe afleveringen toegevoegd en transcripties zijn beschikbaar voor abonnees van hun Patreon-pagina.

Gemiddeld

Españolistos

Een Amerikaans/Colombiaans koppel produceert deze gesprekspodcast zodat je Spaans hoort spreken met een Colombiaans accent en een Amerikaans accent. De les is relatief eenvoudig en langzaam, maar wordt volledig in het Spaans gesproken, dus Españolistos is het meest geschikt voor studenten met een gemiddeld niveau. Ze behandelen onderwerpen zoals actieve luisteroefeningen, doelen stellen, uitdrukkingen en culturele onderwerpen zoals Kerstmis in Colombia.

Coffee Break Spanish

Deze serie begint bij het absolute begin met introducties en begroetingen. Volg mee hoe een leraar Spaans en een Schotse student vooruitgang boeken tijdens de lessen. De afleveringen van Coffee Break Spanish duren normaal gesproken ongeveer 30 minuten en bevatten altijd een mix van Spaans en Engels. Met honderden afleveringen in deze podcast, wordt het steeds moeilijker, met onderwerpen als tijden, por en para, en vele andere Spaanse grammatica onderwerpen. Het wordt altijd eenvoudig gepresenteerd en de uitleg is erg behulpzaam.

Charlas Hispanas

Leer meer over de cultuur en geschiedenis van Latijns-Amerika tegelijk met de taal in deze educatieve podcast. Met verschillende accenten en 'echte taal' is Charlas Hispanas een goede podcast voor halfgevorderden die hun luistervaardigheid willen verbeteren en wat meer authentieke zinnen willen leren.

Gevorderden

Hoy Hablamos

Hoy Hablamos wordt gepresenteerd door een Spanjaard en is een authentieke podcast met duizenden afleveringen over grammatica, woordenschat, tips of nieuwsonderwerpen, waardoor het een geweldige keuze is als je Spaans uit Spanje wilt horen. De gastheer spreekt vrij snel en alleen in het Spaans, dus het is het beste voor gevorderde sprekers.

El Gran Apagón

Duik in El Gran Apagón, een spannend verhaal over een wereldwijde black-out. De productiewaarden zijn hoog met een cast en een soundtrack, en het verhaal is zo aangrijpend dat je niet wilt stoppen met luisteren. Met drie seizoenen en elk ongeveer 10 afleveringen is er genoeg inhoud om je wekenlang bezig te houden. Het is gericht op moedertaalsprekers van het Spaans in plaats van een leermiddel, dus het is het meest geschikt voor gevorderde leerlingen met een behoorlijke Spaanse woordenschat.

Radio Ambulante

Radio Ambulante is deels verhalend, deels onderzoeksjournalistiek en deelt verhalen uit Latijns-Amerika. Je hoort verschillende accenten en leert spreektaal uit heel Latijns-Amerika terwijl ze in elke aflevering andere gasten interviewen. Dit is zeker iets voor gevorderde leerlingen. Je kunt de betaalde app downloaden om de transcripties te krijgen en te lezen terwijl je luistert.

¿Quieres Ser Mi Amigo?

Toen twee jongens elkaar een paar jaar geleden op een feestje in Spanje ontmoetten, klikte het meteen. Het klikte zelfs zo goed dat ze besloten een podcast op te nemen zodat luisteraars hun vriendschap live in de uitzending konden volgen. Nu, twee jaar en bijna 100 afleveringen verder, zijn ze de beste vrienden geworden en nemen ze nog steeds luchtige, grappige gesprekken op over van alles en nog wat, van sport tot familie. Zeer geschikt voor gevorderde studenten die hun luistervaardigheid en begrip van het Spaanse accent uit Spanje willen verbeteren.

Til je Spaans naar een hoger niveauStudeer in het buitenland
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer