GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

6 magische voorjaarsbestemmingen voor je reis-bucketlist

6 magische voorjaarsbestemmingen voor je reis-bucketlist

Na alle vakantieslaap en ochtenden bedekt met sneeuw is de lente de perfecte tijd om de wereld in te trekken en alles te ontdekken wat zich verstopt heeft. Met leuke festivals, prachtige bloemen en seizoensgebonden eten is de lente gewoonweg geweldig - misschien zelfs magisch. Om te voorkomen dat je ook maar iets mist van al dat moois dat de lente te bieden heeft, hebben we een korte lijst samengesteld met onze top-zes magische lentebestemmingen voor je reis-bucketlist. Veel plezier!

1. De Huntington bibliotheek in San Marino, Californië

In de Huntington Library kun je het hele jaar door magie vinden, maar het is vooral mooi in de lente. Het is de thuisbasis van 12 tuinen, waaronder cactus-, rozen- en Japanse tuinen. In totaal heeft de hele ranch meer dan 15.000 plantensoorten en worden er in de lente speciale evenementen gehouden wanneer veel bloemen bloeien. En de gemiddelde temperatuur is een koele 18,3ºC, waardoor het een ideale bestemming is voor degenen die willen ontsnappen aan een langdurige winter. Slechts een klein eindje rijden van Los Angeles of San Diego, het is een prachtige ontsnapping aan het leven in de grote stad.

2. Tulpen en nog veel meer in Portland, Oregon

Als je denkt aan het noordwesten van de Stille Oceaan in de VS, is het makkelijk om je donkere regenachtige dagen voor te stellen, maar wacht maar tot het tulpenseizoen aanbreekt. Op slechts 50 km ten zuiden van Portland vind je 40 hectare aan levendige tulpen. Het Wooden Shoe Tulip Festival in Woodburn doet denken aan Nederland en wil je zeker niet missen. Een andere mooie plek in de lente is de Crystal Springs Rhododendron Gardens, die plaatsmaken voor een prachtige botanische tuin die eind maart weer tot leven komt.

3. Hanami in Tokio, Japan

Tokio staat hoog op de bucketlist van reizigers over de hele wereld. Met de wolkenkrabbers van de stad, het hippe modegevoel, innovatieve gastronomie, en technologische kracht is Tokio het symbool van cool geworden. De beroemde oversteekplaats in Shibuya is een van de populairste plekken voor reizigers om te verkennen, maar elk jaar gedurende twee weken in de lente zijn alle ogen gericht op de bomen. Een must-see locatie is de Meguro rivier of het Utsubukiyama park, waar ze 's nachts de kersenbloesems verlichten.

4. Parijs in het voorjaar

Je hebt ongetwijfeld alle hype gehoord over Parijs in het voorjaar. Is dat een verrassing? Het is een van de meest geliefde plekken ter wereld in elk jaargetijde, maar er is vooral iets magisch in de maanden maart tot en met mei na een koud, grijs winterseizoen. De stad verandert in een galerij van bloeiende bloemen, blauwe luchten en Parijzenaars die buiten eten. De plaatselijke musea nemen allemaal grote lentethema's aan om de komst van het seizoen te vieren, terwijl sportfans en muziekliefhebbers massaal afkomen op de French Open en het Saint-Germain Jazz Festival.

5. Kersenbloesemfestival in Washington D.C.

Als je denkt aan Washington D.C., is het makkelijk om aan snelle afleveringen van House of Cards of Scandal te denken, maar elk jaar in maart laat de stad zich van zijn zachtere kant zien. De straten zijn bezaaid met prachtige roze bloemen als de kersenbomen beginnen te bloeien. Ze zijn een geschenk van de Japanse scheikundige Jokichi Takamine en werden in 1912 in naam van Tokio aan de stad Washington D.C. gegeven. De lokale bevolking heeft er zo van genoten dat er elk jaar zelfs een maand lang een festival wordt gehouden om hun bloei te vieren.

6. Jardin Majorelle in Marrakech, Marokko

Als je aan Marrakech denkt, denk je waarschijnlijk aan warm weer en goudkleurig zand, maar deze woestijnstad zit vol weelderige oases. Marrakech heeft 54 openbare tuinen die in de lente tot leven komen. De populairste tuin is Jardin Majorelle. Ontworpen door de Franse oriëntalistische kunstenaar Jacques Majorelle gedurende bijna 40 jaar en later gerestaureerd door modeontwerpers Yves Saint-Laurent en Pierre Bergé, is het echt een magische plek.

Reis en leer een taal dit voorjaarOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer