GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 (makkelijke) manieren om elke reis beter te maken

10 (makkelijke) manieren om elke reis beter te maken

Heb je een brandend verlangen om deze zomer op reis te gaan, maar weet je niet goed waar je moet beginnen of hoe je je reis echt geweldig kunt maken? We hebben een lijst samengesteld met de tien makkelijkste manieren om elke reis beter te maken - net op tijd voor je volgende avontuur.

1. Boek het

Als je een lange backpackreis gaat maken vol willekeurige stops en onvoorspelbare bezoeken, heb je waarschijnlijk niet al je accommodaties van tevoren geboekt. Dat moet je ook niet doen - je moet ruimte overlaten om spontaan te zijn. Boek wel een of twee overnachtingen in een hostel in de stad waar je aankomt. Niets is zo vervelend als na een lange vlucht moe een slaapplaats moeten zoeken.

2. Organiseer het

Ken je die pillendoosjes voor het bewaren en organiseren van je medicijnen en vitaminen? Nou, ze zijn perfect om je sieraden in op te bergen als je op reis bent. Je voorkomt dat je sieraden in de war raken en je kostbare schatten breken. Pillendoosjes zijn gemakkelijk te vinden bij je plaatselijke apotheek als je er geen in huis hebt.

3. (Niet) inpakken

Nu we het toch over inpakken hebben: als je ergens niet zeker van bent, pak het dan niet in want je zult het niet nodig hebben! Ten eerste wil je niet druipend van het zweet met tien extra paar schoenen rondlopen die je nooit zult dragen. Ten tweede, hoe minder spullen je meeneemt, hoe kleiner de tas die je nodig hebt en hoe waarschijnlijker het is dat je het als handbagage mee kunt nemen in het vliegtuig - een echte tijdsbesparing. Tot slot, als er iets is dat je heel hard nodig hebt (naast chocolade en koekjes), ga je waarschijnlijk niet naar het einde van de wereld en kun je het altijd op je bestemming kopen.

4. Exploiteer het

Als jij een van die mensen bent die elke vrije minuut besteedt aan het verkennen van de wereld, dan moet je zeker proberen om gebruik te maken van een frequent flyer programma. Door trouw te blijven aan een alliantie of luchtvaartmaatschappij krijg je punten die je kunt gebruiken voor gratis upgrades, loungetoegang en voorrang bij het inchecken. Als dat van toepassing is, overweeg dan om een creditcard te nemen die je ook deze mijlen geeft - zo verzamel je nog sneller upgrademijlen.

5. Spreek het uit

Je kunt niet vloeiend worden in alle talen van alle landen die je in je leven zult bezoeken, maar als je eenvoudige zinnen als 'hoi', 'dank u' en 'mijn naam is' kunt zeggen, kun je een geweldige eerste indruk maken op de plaatselijke bevolking. En als je helemaal geen woorden meer hebt, onthoud dan dat een glimlach in elke taal hetzelfde is.

6. Onthoud het

Je gaat misschien naar een land waar de letters en straatnaamborden er heel anders uitzien dan waar je vandaan komt en dit kan voor veel verwarring zorgen. Omdat je niet midden in de nacht wilt stranden in een onbekende hoek van een nieuwe stad, zorg je ervoor dat je altijd het adres van je hotel of hostel bij de hand hebt. In Aziatische landen kun je het adres het beste in het plaatselijke schrift laten schrijven - en vertrouw niet op kaarten of Googlemaps, veel taxichauffeurs weten niet hoe ze die moeten lezen!

7. Inpluggen

Je weet nooit of de enige beschikbare kamer op je bestemming midden in de drukste straat van de stad ligt. En als je te moe bent om te functioneren, wil je niet dat je schoonheidsslaapje wordt verstoord door zingende tieners, schreeuwende souvenirverkopers of geïrriteerde taxichauffeurs die hun zin proberen door te drukken door te toeteren. De oplossing? Neem oordopjes mee en je kunt slapen waar en wanneer je maar wilt.

8. Eet het

Een verblijf in een all-inclusive hotel kan heel comfortabel zijn, maar een week lang hetzelfde buffet eten voor ontbijt, lunch en diner zal je onbevredigd en ongeïnspireerd achterlaten, en uiteindelijk zul je niets geleerd hebben over de culinaire cultuur in het land dat je bezoekt. Vraag in plaats daarvan de lokale bevolking om aanbevelingen voor eten en eet straatvoedsel van de verkopers met de langste rij wachtenden om bediend te worden. Je moet ook de schappen van het kleine kruidenierswinkeltje op de hoek van de straat afspeuren om erachter te komen wat de lokale bevolking eet.

9. Overwin het

De juiste mentaliteit hebben tijdens het reizen is de sleutel tot de best mogelijke ervaring. Als je vanaf het begin weet dat er waarschijnlijk iets mis zal gaan, kun je gemakkelijker omgaan met frustrerende situaties, zoals wanneer de trein te laat is, je bagage zoek is of het eten slecht is. En weet je wat? Het zijn vaak deze momenten die uiteindelijk de beste verhalen opleveren.

10. Geniet ervan

Evenzo moet je niet gaan stressen over de dingen waar je geen tijd voor hebt om te doen of te zien. Laat je verwachtingen los, houd een open geest en ga op zoek naar plaatsen en ervaringen die een beetje buiten de gebaande paden liggen. Ze zijn vaak ook goedkoper. En je hoeft echt niet alle toeristische attracties te bezoeken, dus neem de tijd en geniet in plaats daarvan van de kleinere dingen, zoals een goede kop koffie drinken op dat zonnige piazza, of eindelijk dat boek uitlezen dat al veel te lang op je nachtkastje ligt.

Goede reis!

Ontdek de wereld met ons!Lees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Wil je een taal in het buitenland leren? Bestel een gratis brochure.

Lees meer