GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

4 praktische tips voor reizigers met beperkte mobiliteit

4 praktische tips voor reizigers met beperkte mobiliteit

Reizen is een van de meest verrijkende ervaringen die iemand kan hebben. Het brengt je buiten je routine, laat je kennismaken met nieuwe smaken en opent je ogen voor nieuwe perspectieven. Iedereen zou de mogelijkheid moeten hebben om te reizen. Ongeacht je achtergrond of levenssituatie zou je in staat moeten zijn om te reizen en je horizon naar eigen inzicht te verbreden.

Daarom wil ik vandaag een paar tips delen voor reizigers met beperkte mobiliteit:

1. Plan je bestemming goed

Hoewel mensen vaak tot veel meer in staat zijn dan ze zichzelf gunnen, is er geen reden om jezelf te dwingen tot een ervaring die vermoeiend is en waar je je ongemakkelijk bij voelt. Kies dus een bestemming die alles heeft wat je zoekt.

Altijd al gedroomd van een paar weken Frankrijk? Je zult blij zijn om te weten dat Nice en zelfs een uitgestrekte stad als Parijs heel geschikt zijn voor mensen van alle niveaus. Er zijn een aantal bedrijven die hun campussen zorgvuldig hebben ontworpen met alle niveaus in gedachten (waaronder het onze als je geïnteresseerd bent in Frans in Frankrijk).

Wat dacht je van een reis naar Groot-Brittannië? Eastbourne en Oxford staan bekend om hun voetgangersvriendelijke stadscentra waar mensen van alle rangen en standen gemakkelijk doorheen kunnen lopen. Ga op zoek naar faciliteiten die veiligheid en toegankelijkheid hoog in het vaandel hebben staan met details als rolstoeltoegankelijke gebouwen, liften en een toegankelijk interieur (ook dat hebben we als je Engels wilt studeren in Groot-Brittannië).

Voor degenen die een meer exotische Engelstalige bestemming willen verkennen, is Malta een fantastische optie (en het hele jaar door zonnig).

Als je Duitsland wilt verkennen (en misschien Duits wilt studeren terwijl je daar bent), overweeg dan München. Het is een vredige en idyllische plek met veel groen in de stad, culturele bezienswaardigheden en lekker eten dat voor iedereen toegankelijk is.

2. Kijk naar bronnen

Nu reizen toegankelijker wordt, is het gemakkelijker om goede bronnen te vinden om je reis rond te plannen. Dankzij blogs, websites en reisgidsen over dit onderwerp, is het nog nooit zo gemakkelijk geweest om iemand te vinden met dezelfde ervaring en hetzelfde perspectief. Maak gebruik van een aantal fantastische bronnen zoals:

  • Wheelchairtraveling.com - Deze website biedt advies, informatie en verhalen van mensen met beperkte mobiliteit. Er zijn zelfs nuttige artikelen over specifieke bestemmingen zoals München en Tokio.

  • Tourism for All - Een geweldige bron voor wie naar Groot-Brittannië reist. Deze website geeft je een handige lijst van bedrijven en diensten die het ontdekken gemakkelijker dan ooit maken.

  • Lonely Planet Thorn Tree forum - En natuurlijk, de favoriete reisgids van iedereen, Lonely Planet heeft veel bronnen voor reizigers met een handicap. Een van de beste plaatsen om informatie te krijgen is hun Thorn Tree forum.

3. Bel vooruit

Als je je reis aan het plannen bent, zorg er dan voor dat je van tevoren belt naar bedrijven om meer te weten te komen over wat ze bieden voor al je problemen. Grote luchthavens staan bekend om hun diensten die reizigers met een handicap of beperkte mobiliteit helpen om overal te komen. Veel luchthavens begeleiden passagiers zelfs rechtstreeks naar hun stoel in het vliegtuig, zodat ze niet in de rij hoeven te wachten.

Als je op het vliegveld landt, kun je een taxi of shuttle regelen om je op te halen en rechtstreeks naar je bestemming te brengen. Wanneer we deze service gebruiken voor mijn ouders (beide senioren met beperkte mobiliteit), grappen we altijd dat dit waarschijnlijk het dichtst in de buurt komt van VIP-beroemdheden. Je hebt service van deur tot deur, iemand die zware tassen draagt en vrijwel geen wachttijd. Dat is een win-win voor iedereen!

4. Wees niet bang

Het belangrijkste om te onthouden kan in drie woorden worden samengevat: wees niet bang. Natuurlijk brengt reizen risico's met zich mee, maar die zijn er voor iedereen en nu het toerisme zich blijft ontwikkelen tot iets dat wereldwijd toegankelijker is, zijn er meer mogelijkheden om aan ieders unieke behoeften te voldoen.

Je hebt dezelfde rechten als iedereen om te reizen en er zijn zoveel bedrijven en individuen die het hun doel hebben gemaakt om de beste ervaringen te geven aan al hun gasten. Dus ga op reis! Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt.

Studeer met ons een taal in het buitenlandMeer informatie
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer