GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 redenen om van Santa Barbara te houden

10 redenen om van Santa Barbara te houden

Schitterend landschap, relaxte plaatselijke bevolking en positieve vibes. Santa Barbara is een van de meest geliefde plaatsen in Zuid-Californië en daar is een goede reden voor. Het biedt een zitplaats op de eerste rij aan de oceaan zonder de grote mensenmassa's die sommige andere steden in SoCal aantrekken, en het zit vol met de charme van een kleine stad, ook al ligt het dicht bij de actie.

1. Het hele jaar door zon

Het meest voor de hand liggende voordeel van wonen in Zuid-Californië? Het hele jaar door zon! En Santa Barbara is bijna het schoolvoorbeeld van een zonnig paradijs. Als je ergens hebt gewoond met een strenge winter, kun je dat idee zeker waarderen.

2. Uitzicht op de oceaan

Zoals elke Instagram influencer je zou vertellen - het draait allemaal om de locatie. En deze biedt een perfect uitzicht op de Stille Oceaan. Wil je een ritje maken op de golven of een duik nemen? Je kunt binnen 20 minuten in het water liggen. Maar je hoeft niet in het water te zijn om ervan te genieten. Dit uitzicht vormt een prachtige achtergrond voor feestjes, picknicks of een ontspannen ritje langs de kust.

3. Themaparken

Een van de meest geliefde delen van Zuid-Californië is de liefde voor grillige themaparken. Ze zijn een iconisch onderdeel van de Californische cultuur en Santa Barbara brengt je dicht bij de actie. Plan je perfecte Disney-avontuur of maak een rondleiding door Universal Studios. Het is maar een uur rijden naar Six Flags Magic Mountain en maar twee uur naar Knott's Berry Farm. En als je er een weekend van wilt maken, ga dan naar San Diego om een bezoek te brengen aan SeaWorld of hun wereldberoemde dierentuin.

4. SoCal straattaal

Het Californische accent is een van de meest herkenbare in de VS. Je hoort het de hele tijd in shows en alle California straattaal die erbij hoort. Ik zeg bijvoorbeeld nooit dat ik ergens opgewonden over ben - ik zeg dat ik opgewonden ben. Je doet het niet goed onder druk, je komt door in de koppeling. En ik probeer hier iets te doen, niet te doen. Zelfs na een week of twee hier, praat je als een plaatselijke bewoner.

5. Weekendjes weg

Terwijl wij uit L.A. misschien een weekendje naar Santa Barbara gaan om te ontspannen, kunnen de inwoners van Santa Barbara weekendjes weg overal in Californië. Op slechts twee uur van Los Angeles ligt Zuid-Californië op zijn best. Op gelijke afstand van San Francisco of Las Vegas kun je tal van fantastische weekendtrips maken!

6. Vriendelijke en zorgeloze inwoners

Mensen uit Santa Barbara zijn zo aardig en cool dat je je afvraagt of je er stiekem altijd al hebt gewoond. Je hebt die kenmerkende relaxte surfer vibe en een gevoel van gemak. De lokale bevolking richt zich op een gezond en zorgeloos leven en die positieve instelling is in vrijwel alles terug te vinden.

7. Smaken van de westkust

Hoe kunnen we het niet over eten hebben in de plaats waar de beroemde chef-kok Julia Child haar latere jaren doorbracht? Als een van de meest gevierde chef-koks in de VS werd haar aanwezigheid in de gemeenschap zeer bewonderd en ze gebruikte haar bekendheid om haar favoriete lokale restaurants te promoten. De meeste daarvan waren de onvergetelijke Mexicaanse eetgelegenheden langs Milpas Street.

8. Dorpse sfeer

Santa Barbara is met gemak een van de bekendere bestemmingen in de Golden State, maar toch slaagt het erin om comfortabel en uitnodigend aan te voelen, zelfs voor toeristen. Hoewel het niet dezelfde popcultuurfanfare om zich heen heeft als San Francisco of Los Angeles, voelt het meer echt aan.

9. Liefde voor architectuur

Als je op mij lijkt, kijk je altijd naar de architectuur en infrastructuur van een gebied, en de gebouwen in Santa Barbara stellen niet teleur. Zorgvuldig onderhouden tuinen en Spaans-koloniale ontwerpen bepalen de perfecte esthetiek van het gebied.

10. Welkom bij de Funk Zone

Als je op zoek bent naar iets leuks om te doen in het weekend, ga dan naar de meest hippe buurt van Santa Barbara. De Funk Zone is de thuisbasis van galeries, winkels, proeflokalen en trendy cafés. Overal waar je komt, is wel iets cools te ontdekken.

Studeer Engels bij ons in Santa BarbaraMeer informatie
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer