GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 redenen om van Manchester te houden

10 redenen om van Manchester te houden

Wees gewaarschuwd: verder lezen veroorzaakt gevoelens voor Manchester.

1. De muziekwereld

Manchester heeft een muziekscene die kan wedijveren met elke andere stad ter wereld. Ja, dit komt van een noorderling, maar ik ben niet bevooroordeeld - ik zweer het. Bezoek de locatie van de Hacienda, voorheen het beroemdste muziekpodium van het Verenigd Koninkrijk, en wandel vervolgens naar de Albert Hall of het Deaf Institute voor een avondje indierock. Ga voor meer akoestische euforie naar Band on the Wall of Gorilla.

2. Het hart van de Britse sport

Als je nog nooit van Manchester United hebt gehoord, wordt het tijd dat je er meer over te weten komt. De voetbalclub speelt op Old Trafford, ook wel bekend als 'The Theatre of Dreams'. Een paar straten verderop is de wedstrijddag van de rivaal Manchester City een luidruchtige aangelegenheid. En Manchester staat niet alleen bekend om voetbal - Sale Rugby en Lancashire County Cricket Club zijn ook in de buurt gevestigd.

3. Academische instituten

De Universiteit van Manchester is een van de meest gerespecteerde instellingen in het Verenigd Koninkrijk. Het is de thuisbasis van de allereerste moderne computer (zie Alan Turing) en heeft tot nu toe 25 Nobelprijswinnaars voortgebracht. Om de hoek vind je de gerenommeerde Manchester School of Architecture, het iconische Royal Exchange Theatre en de Manchester Art Gallery.

4. De mensen zijn vriendelijk

Vergeet Winterfell en de White Walkers. Mensen uit het noorden zijn vriendelijk. Manchester is een perfect voorbeeld; mensen praten echt met elkaar op straat! Deel grappen met vrienden en de plaatselijke bevolking onder het genot van een 'cuppa' in een café in de buurt en je zult je realiseren dat dit de plek is waar je altijd thuis hebt gehoord..

5. Manchester is gek op studenten

Het studentenleven in de op twee na grootste stad van het Verenigd Koninkrijk bloeit. Fallowfield is hiervan het epicentrum, op slechts een busrit van het hart van de stad, rechtdoor over de beroemde Oxford Road. Daar vind je studenten op elke hoek, voornamelijk studerend in cafés of sport kijkend in de pub. (Mis de EF Manchester Campus ook niet, midden in deze bruisende gemeenschap.)

6. Het is de hemel voor fijnproevers

Zin in eten? Kom hierheen. Het Northern Quarter is een bijenkorf van alternatieve, coole eetgelegenheden - van Yard & Coop tot Luck Lust Liquor en Burn. Ga voor lekker eten naar de ondergrondse glazen kamer van Australasia. Voor een lekker kopje thee en het beste uitzicht van de stad pak je een stoel op het terras van Manchester House.

7. Omringd door natuur

Het mooie van Manchester is dat als je even wilt ontsnappen aan het jachtige stadsleven, het hart van het Engelse platteland slechts een korte trein- of autorit verwijderd is. Arriveer in 20 minuten in het Peak District en laat het uitzicht op de glooiende heuvels en rotsachtige heidevelden je overspoelen. Het wereldberoemde Lake District, iets verder weg, is een toevluchtsoord voor wilde dieren met glinsterende meren en vredige dorpjes.

8. Bewonder de architectuur

Een aantal van de mooiste architectuurwerken van het Verenigd Koninkrijk bevinden zich in de stad. De oude rode bakstenen molens en Victoriaanse pakhuizen van Manchester, ooit een krachtcentrale voor textielproductie tijdens de industriële revolutie, zijn gemoderniseerd met glazen atria en gevels. Prachtige voorbeelden van deze fusie tussen oud en nieuw zijn te vinden in de Deansgate bogen, de Printworks, het Victoria treinstation en de Central Library.

9. Tijd om te winkelen

Winkelen tot je erbij neervalt. Breng een hele dag door in het Trafford Centre, waar je zowat elk merk vindt. Op zoek naar boetiekjes? Ga dan naar de Arndale of Affleck's Palace in het stadscentrum.

10. Spreek Engels, noordelijke stijl

Mancunians hebben hun eigen versie van de Engelse taal, vol vertederende slangtermen zoals 'our kid' (wat broer betekent). Bezoek Manchester en je zult beginnen te spreken in de zoetgevooisde noordelijke tonen. Je vrienden zullen ongetwijfeld onder de indruk zijn.

Denk je erover om in het buitenland te studeren in Manchester?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer