GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Train als een local: 10 steden om een nieuwe sport in te leren

Train als een local: 10 steden om een nieuwe sport in te leren

We zeggen altijd dat de beste manier om een nieuwe taal te leren een nieuwe taal te leren is om je onder te dompelen in de plaatselijke cultuur. Als je in het buitenland studeert, kun je proactief je culturele ervaring verrijken door een nieuwe sport te leren.

Veel landen hebben nationale sporten die diep geworteld zijn in de lokale cultuur. Lid worden van een sportclub is ook een geweldige manier om nieuwe vrienden te maken en je taalvaardigheden te ontwikkelen. Pak je sportspullen in - het is tijd om je in het zweet te werken om een taal te leren. Dit zijn enkele van de beste steden om in contact te komen met de cultuur door een nieuwe sport te leren.

1. Tennis – Londen

Net als aardbeien en slagroom zijn tennis en Engeland de perfecte combinatie. Londen is de thuisbasis van Wimbledon - de historische grasbanen waar 's werelds beste tennissers wedstrijden spelen in de klassieke, volledig witte outfits. Overal in de stad zijn binnen- en buitenbanen te vinden. Je kunt een baan huren met vrienden of lid worden van een club voor lessen en wedstrijden.

2. Surfen – Sydney

Droom je van surfen? Ga dan naar Sydney. De stad heeft lange zomers, warm water en een relaxte cultuur vol oceaanliefhebbers. De stad heeft een indrukwekkend aantal surfstranden van topklasse, zoals Bondi en Manly, die surfers van over de hele wereld aantrekken. Van brede baaien met golven die ideaal zijn voor lessen tot afgelegen plekken met grotere golven, Sydney heeft surfplekken voor alle niveaus.

3. Judo – Tokio

Japan is de bakermat van judo, een vechtsport waarbij twee atleten worstelen en proberen de ander (veilig) op de grond te gooien of te immobiliseren met een greep. Het vereist geduld, oefening en aandacht voor de persoon tegenover je - net als het leren van een nieuwe taal! Zoek in Tokio een dojo met meertalige instructeurs zodat je je Japans kunt verbeteren terwijl je je worstelvaardigheden ontwikkelt.

4. Volleybal – Miami

Met volleybal hoef je nooit meer te kiezen tussen een dagje strand of sporten. Volleybal komt oorspronkelijk uit Massachusetts, maar Florida is gek op deze sport, waarbij teams tegenover elkaar spelen en hun handen gebruiken om een bal over een hoog net te slaan. Veel van de zandstranden van Miami hebben banen en de stad heeft competities als je lid wilt worden van een team en competitief wilt spelen.

5. IJshockey – Toronto

IJshockey is de snelle, geliefde nationale sport van Canada. Het doel is simpel: twee teams die schaatsen en beschermende kleding dragen, proberen de puck (een kleine schijf die over het ijs glijdt) met hockeysticks in het doel van het andere team te slaan. Toronto heeft een enorme ijshockeycultuur, met veel ijsbanen en scholen voor alle niveaus waar je kunt leren spelen.

6. Voetbal – Barcelona

Voetbal heeft een thuis voor zichzelf gemaakt in de stad Barcelona. Het is zelfs de populairste sport in Spanje. De Spaanse hoofdstad heeft veel voetbaltrainingskampen en voetballen - of het in ieder geval een beetje volgen - is een geweldige manier om een band op te bouwen met de plaatselijke bevolking.

7. Rugby – Auckland

Rugby is niet alleen een populaire sport in Nieuw-Zeeland; het is een kernonderdeel van de Kiwi-cultuur en -identiteit. De All-Blacks, het iconische nationale rugby unionteam van Nieuw-Zeeland, beginnen hun wedstrijden met het uitvoeren van een haka - een traditionele Māori-dans. Maak jezelf vertrouwd met de ingewikkelde terminologie van het spel en sluit je aan bij een van de vele plaatselijke clubs om aan de slag te gaan.

8. Roeien – Oxford

Roeiers zweren dat er iets magisch is aan een zonnige ochtend op de rivier, waarbij je in perfecte synchronie met je teamgenoten aan je roeispanen trekt. Oxford heeft een rijke roeitraditie en met de rivier die door de stad stroomt is het een geweldige plek om het te leren. Je kunt ook de grootte van je ploeg kiezen. Teamspelers kunnen racen in een boot van acht, vier of twee personen, of je kunt kiezen voor een eenpersoonsboot die single scull wordt genoemd.

9. Duiken – Sliema

Hoewel duiken niet Malta's nationale sport is, is dit prachtige eiland in de Middellandse Zee wel een fantastische plek om te leren duiken, en onderwaterverkenning is er populair. Sliema en St. Julian's hebben verschillende duikscholen en de helderblauwe kustwateren bieden een scala aan riffen, grotformaties en ondiepe gezonken wrakken.

10. Taekwondo – Seoul

De vechtsport Taekwondo is de historische nationale sport van Zuid-Korea. Je vindt talloze dojo's en trainingscentra in de bruisende hoofdstad Seoul. Er is geen betere plek om de sparringtechnieken onder de knie te krijgen en de spirituele elementen te omarmen die de sport zijn gaan definiëren, zoals discipline, eer en respect.

Maak kennis met een nieuwe cultuurStudeer in het buitenland
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer