15 tekenen dat je met EF in het buitenland hebt gestudeerd
In het buitenland studeren is een unieke ervaring. Het opent onverwachte deuren voor je en laat je je grenzen verleggen. En hoewel zo’n stap je voorbereidt op de vele onverwachte momenten die je in de toekomst nog zult tegenkomen, heeft een buitenlandperiode ook al een groot effect op je dagelijks leven achteraf.
Je overweegt plotseling een toekomst waar je misschien nog nooit over had nagedacht als je geen nieuwe taal had geleerd of niet zoveel van de wereld had gezien. En of je de nieuwe taal nu vloeiend bent gaan spreken of niet: door te studeren in het buitenland, heb je meer zelfvertrouwen gekregen, ben je cultureel beter onderlegd en ben je voorbereid op nieuwe avonturen.
1. Je had nog nooit zo veel zelfvertrouwen
Je hebt ontdekt hoe je je weg vindt in een land met behulp van een taal die je nog aan het leren was. Van boodschappen doen tot het ov-systeem begrijpen: je hebt er je draai kunnen vinden en bent nergens meer van onder de indruk. Een wereldreiziger zoals jij kan alles aan wat het leven je brengt, zonder dat je van de leg raakt.
2. Je hebt alle bezienswaardigheden gezien
Been there, done that. Door op jouw droombestemming te leven als een local, heb je zoveel méér gezien dan alleen de beroemde bezienswaardigheden en winkelstraten. Maar als ooit een vriend of vriendin die kant op gaat, dan weet je precies welke tips je hem/haar moet geven.
3. Je gebruikt de My EF-app nog steeds
De website is een belangrijk deel van je leven geworden. Van het bekijken van je rooster tot het contact met je medestudenten: het is dé online plek voor elke EF-student. Inloggen is zó’n gewoonte geworden, dat je het nog steeds af en toe doet.
4. Je social media zagen er nog nooit zo goed uit
Een van de eerste dingen die je na aankomst deed, was het maken van een foto om te delen met je vrienden en volgers. Of het nu de kust van Miami Beach was of de Big Ben in Londen: je hebt alle belangrijke plekken van jouw bestemming vastgelegd en bent nooit meer gestopt met fotografen. Jouw #tbt is legendarisch, maar de ervaring heeft je geleerd hoe je de beste content van je leven kunt maken.
5. Over social media gesproken: een en al nostalgie!
Als je door de EF-Instagram scrolt, voel je vanzelf behoorlijk wat nostalgie. Vóór deze reis was je je nooit bewust van het feit dat je heimwee kunt krijgen naar een plek waar je niet bent opgegroeid.
6. Je hebt vrienden vanuit de hele wereld
Je had vast nooit gedacht dat je toekomstige beste vrienden in allerlei uithoeken van de wereld zouden wonen… Je hebt niet alleen vrienden in verschillende landen gekregen, maar ze wonen letterlijk verspreid over de hele planeet en je bent al plannen aan het maken om ze te kunnen opzoeken!
7. Je volgende reis naar het buitenland is van het huis
Een van de grootste voordelen van studeren met EF is dat je de kans krijgt om steeds weer terug te komen. Als EF-ambassador heb je talloze voordelen: gratis reizen, nieuwe ervaringen en de kans om in contact te blijven met je vrienden en klasgenoten uit het buitenland.
8. Je droomt in de nieuwe taal
Kunnen dromen in een vreemde taal schijnt het ultieme bewijs van vloeiende taalvaardigheden te zijn. Je kunt niet alleen alles zeggen en begrijpen in de taal die je hebt geleerd, maar kunt er tegenwoordig ook in dromen. En dat doe je misschien al zó lang, dat het je niet eens meer opvalt.
9. Je richtinggevoel is perfect ontwikkeld
Als jij ergens de weg moet vinden, blijf je superrelaxed. Of je nu de metro pakt in New York, probeert met een tram van A naar B te komen in Toronto of de bus neemt in St. Julian’s: je bent een pro op het gebied van openbaar vervoer.
10. Je carrièreplannen hebben een nieuwe weg ingeslagen
Voor elke student is het belangrijk om na te denken over toekomstige banen. De meesten ambiëren uiteindelijk een carrière waar ze lol in hebben en zich goed op voorbereid voelen. Door in het buitenland te studeren, kun je beide eisen omarmen.
11. Je gastverblijf voelt als thuis
Je woonde in het buitenland in een geweldig gastverblijf, bij locals die je alles vertelden wat je moest weten over de stad. Na een tijdje ging het echt aanvoelen als thuis, aangezien je even veel tijd doorbracht bij je vrienden in de EF-residentie als in je gastverblijf. Je mist het zelfgemaakte eten en hebt zelfs al een paar van de recepten geprobeerd die je medebewoners je hebben meegegeven.
12. Je hebt geleerd om slimme keuzes te maken
Je wilde op die excursie naar de Grand Canyon en Las Vegas, én winkelen, én op roadtrip, én elk toffe restaurant uitproberen in de wijde omgeving. Op een gegeven moment moest je echt gaan kiezen en prioriteiten stellen om te bepalen wat je wel en niet kon doen. Je hebt toen ontdekt hoe je het meeste waar voor je geld kon krijgen, hoe je moest rondkomen van je budget en hoe je het maximale uit je reis kon halen.
13. Je hebt een onverwachte taal geleerd
En nee, dan bedoel ik niet de taal die je bent gaan studeren. Ter plaatse bleek dat weinig klasgenoten dezelfde taal spraken als jij. Je hebt hard gewerkt om te kunnen communiceren in de taal die je aan het leren was, maar als dat even niet lukte dan trok je gewoon flink wat handgebaren, overdreven gezichtsuitdrukkingen en desnoods wat chic geknor uit de kast. Je overweegt een boek over deze taal te schrijven. Dat zou superhandig zijn voor volgende studenten.
14. Je mist de EF-medewerkers
Je hebt overal zoveel vrienden gemaakt, maar om eerlijk te zijn mis je de EF-medewerkers ook ontzettend. De leraren, de receptionist, het activiteitenteam… ze waren er voor je bij elke stap die je zette in het buitenland. Je zult ze nooit vergeten.
15. Je voelt je een wereldburger
Toen je je aanmeldde voor je taalcursus in het buitenland, vond je het spannend om naar een plek zo ver van huis te gaan. Maar nu je er bent geweest, kun je je heel goed voorstellen dat je op een dag weer in het buitenland zult wonen. Je probeert zelfs al te bedenken hoe je dat voor elkaar krijgt.