GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 verborgen juweeltjes in Honolulu

10 verborgen juweeltjes in Honolulu

Op het eiland O'ahu, ook wel 'The Gathering Place' genoemd, trekt Honolulu al heel lang internationale bezoekers met beloften over zonnige stranden en betrouwbare golven. Maar de hoofdstad van Hawaï heeft veel meer te bieden dan surfen. Leef als een plaatselijke bewoner en ontdek Honolulu met onze selectie van verborgen juweeltjes en geheime plekjes in en rond de stad.

1. Halona baai

Met regelmatige golven die perfect breken voor surflessen voor beginners, is het Waikiki-strand een van de eerste stranden waar bezoekers van Honolulu massaal naartoe gaan. In plaats van je aan te sluiten bij de menigte, ga je naar het strand van Halona Cove. Het vereist een kleine wandeling te bereiken, maar dat helpt om het een rustige, afgelegen plek te behouden. De ongerepte natuurlijke schoonheid heeft de aandacht getrokken van de filmindustrie - scènes uit Pirates of the Caribbean en 50 First Dates zijn hier opgenomen.

2. Uncle’s Fish Market & Grill

Letterlijk omringd door koraalriffen en een oceaan vol vis, zijn de zeevruchten in Hawaï altijd vers. Net om de hoek van de Honolulu Fish Auction is Uncle's Fish Market & Grill een van de beste plekken om je lokale vis-fix te krijgen - deze plek is geliefd bij zowel de lokale bevolking, bezoekers als vissers! Afhankelijk van wat er eerder die dag is gevangen, kun je smullen van heerlijke gerechten met ahi, snapper, mahimahi, garnalen en sashimi.

3. First Fridays in Chinatown

Op de eerste vrijdag van elke maand viert Honolulu feest. Veel van de trendy boetiekjes en hipstergalerieën in Chinatown blijven tot laat open en organiseren gratis evenementen tijdens de levendige avonden, terwijl de cafés, restaurants en bars zich opmaken voor een bruisende late avond. Ga naar het centrum en doe mee aan een kunstwandeling, verken een plaatselijke ambachtsmarkt, woon een tentoonstelling bij of kijk naar livemuziek.

4. Likeke Falls

O'ahu is misschien niet zo beroemd om zijn spectaculaire watervallen als sommige andere Hawaïaanse eilanden, maar op slechts een half uurtje rijden van Honolulu is de Likeke waterval met twee niveaus nog steeds erg mooi. Volg het pad en maak een korte wandeling door het smaragdgroene regenwoud terwijl je geniet van het berglandschap. Als je aankomt, is het moeilijk om een duik in het zwembad te weerstaan!

5. Happy Cakes

Happy Cakes, gemaakt van lokale ananas, macadamianoten en kokosnoot, zijn een stukje Hawaïaans paradijs. De versgebakken zoete lekkernijen zijn nu een belangrijk onderdeel van het leven in Honolulu voor zowel de lokale bevolking als bezoekers en zijn dagelijks te koop in de bakkerij in de stad en op de Farmers Market elke zaterdagochtend. Owen O'Callahagn woont in Walina Street en je kunt een afspraak maken om een op bestelling gebakken taart (of drie) uit zijn thuiskeuken te kopen.

6. Baileys Antiek & Aloha Shirts

Als je een Hawaïaans shirt wilt kopen om je tijd op het eiland mee te herinneren, is er maar één plek in Honolulu waar je naartoe moet. Met meer dan 15.000 verschillende stijlen 'aloha'-shirts, naast een enorm aanbod antiek en souvenirs, kun je verdwalen in dit beroemde, kleurrijke imperium.

7. Street Art

Elk jaar in de lente viert het POW! Festival een viering van straatkunst en zowel lokaal als internationaal talent. Kunstenaars en ontwerpers laten hun creativiteit los op een aantal muren in Honolulu, van steegjes tot de zijkant van grote winkels, en maken enorme, levendige muurschilderingen. De straatkunst blijft hangen tot het festival het volgende jaar terugkeert, wanneer het hele proces wordt herhaald en een verzameling gloednieuwe muurschilderingen de stad siert. De grootste ontwerpen vind je op Ala Moana Boulevard, Cooke Street en Pohukaina Street.

8. Moku o Lo‘e (Coconut Island)

Aan de oostkust, op slechts dertig minuten rijden van het centrum van Honolulu, biedt het Hawaii Institute of Marine Biology elke zondag openbare rondleidingen door de wetenschappelijke onderzoeksfaciliteiten op het prachtige eilandje Moku o Lo'e (Coconut Island). Hier kun je een paar uur doorbrengen met verkennen, vragen stellen aan wetenschappers om meer te weten te komen over het werk dat ze doen, de vissen en haaien in de onderzoeksbassins bekijken en leren over wat er onder water rond Hawaï gebeurt.

9. Lyon Arboretum

Op slechts een klein eindje rijden van het centrum van Honolulu ligt het Lyon Arboretum, een weelderige viering van Hawaiiaanse en tropische vegetatie. Wandelpaden slingeren door het prachtige 200 hectare grote landgoed en de botanische tuinen, die zelfs een kunstmatig tropisch regenwoud omvatten. Het wordt beheerd door de University of Hawaii at Mānoa en is doordeweeks geopend voor het publiek.

10. Kaka’ako Farmers Market

Elke zaterdag tussen 8.00 en 12.00 uur is de Kaka'ako Farmers Market geopend. Als je op zoek bent naar verse producten, dan vind je hier volop kraampjes met heerlijke lekkernijen en lokaal geteelde groenten en fruit - midden in het hart van Honolulu op Ala Moana Boulevard. Of je nu vers gekarnde boter, een zak zongerijpte mango's of een handvol fleurige bloemen koopt, je kunt er zeker van zijn dat het geld dat je uitgeeft ten goede komt aan boerenfamilies en kleine producenten op het eiland!

Ontdek Honolulu met onsLeer meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden