GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 verborgen pareltjes in San Diego

10 verborgen pareltjes in San Diego

Ah, San Diego, de onbetwiste thuishaven van stranden, zon en heerlijke vis taco's. Een van de populairste plekken voor bezoekers aan Californië. Onze gids met een aantal van de meer verborgen plekjes van de stad en de favoriete hangplekken van de lokale bevolking zorgt ervoor dat je het echte San Diego ontdekt.

1. De geheime schommels van La Jolla

Veel bezoekers komen naar La Jolla om de wilde zeehonden en zeeleeuwen te zien die in de zon liggen bij de beroemde baai van het stadje, maar sommige van de beste uitzichten kun je van boven het stadje bekijken. Volg een wandelpad naar de heuvels achter het Birch Aquarium en ga van het pad af om een set houten, beschilderde schommels te vinden die aan een oude boom hangen en een geweldig panorama bieden over de wijk La Jolla en de glinsterende blauwe oceaan. Er is nog een set schommels op de heuvel boven de Scripps Pier.

2. Communal Coffee

De koffieketen is ontworpen met de gemeenschap in gedachten; zowel door een open ruimte te creëren waar mensen met elkaar in contact kunnen komen, door samen te werken met lokale ambachtslieden en bedrijven. De koffie bevat brandingen uit San Francisco en wordt geserveerd in mokken die zijn gemaakt door pottenbakkers in San Diego, vergezeld van lokaal vers brood en gebak. Communal Coffee is nu open op twee locaties, een in South Park en een in North Park. Pak een stoel, ga zitten en geniet van je echte Californische cup 'o Joe.

3. Los Peñasquitos Canyon Reservaat

Mission Trails Regional Park is een populaire plek voor wandelaars, maar om van wat minder bekende paden te genieten, ga je naar Los Peñasquitos Canyon Preserve. Dit prachtige elf kilometer lange park is het hele jaar door geopend en herbergt zowel een grote verscheidenheid aan vogel- en plantensoorten als een Indiaanse geschiedenis die zo'n 7.000 jaar teruggaat.

4. Meditatietuinen

Niet ver van de San Diego Botanical Gardens zijn de prachtig ontworpen Self-Realization Fellowship Meditation Gardens een rustige plek als je eenzaamheid zoekt of je zen wilt vinden. Hier kijkt een rustgevende omgeving van koivijvers en weelderige planten uit over de glooiende Stille Oceaan. Ga zitten op een van de vele bankjes of nestel je in een van de meditatiehoekjes en ga "ohhmmmmm".

5. Sunny Jim Cave Store

De aan het strand gelegen Sunny Jim Cave Store in La Jolla lijkt een gewone kustwinkel, maar deze bijzondere plek is een beetje speciaal. Nadat je de schappen hebt bekeken en souvenirs hebt gekocht, ga je via de achterdeur van de winkel naar buiten en volg je de 145 handgesneden treden die rechtstreeks naar de zee leiden. Hier vind je een van de best verborgen zeegrotten van Californië!

6. Prohibition Lounge Bar

Deze (letterlijk) verborgen bar viert de exclusiviteit van het drinken in de jaren 1920; weggestopt voor nieuwsgierige ogen is het een klassieke speakeasy in de stijl van de drooglegging. Als je ooit hebt willen ontsnappen aan de moderne tijd en de jaren '20 hebt willen ervaren, kun je je innerlijke Gatsby vinden en je verkleden met de slimme, thematische dresscode van de bar op vrijdag- en zaterdagavond. Je vindt het op 5th Avenue achter een deur met de tekst 'LAW OFFICE, Eddie O'Hare Esq'.

7. The Whaley House Museum

Het Whaley House in het Old Town district van San Diego is een voormalig gerechtsgebouw en nu zowel een museum als een van de meest spookachtige historische gebouwen in Californië. Overdag zijn er medewerkers van het museum aanwezig om verhalen te vertellen over de mensen die hier zijn gestorven en opgehangen en die nog steeds in het huis rondspoken. Als dat nog niet genoeg voor je is, is het museum soms ook 's nachts geopend, waarbij bezoekers worden uitgedaagd om een paar uur in de krakende gangen door te brengen op zoek naar hun eigen paranormale ervaring.

8. The Dive-In theater

Elke woensdag organiseert het Pearl Hotel een gratis avond om films te vertonen. Klassieke films uit de archieven van het hotel worden geprojecteerd in de lounge bij het zwembad en het openluchttheater, met uitzicht op het oesterschelpvormige zwembad, en het restaurant en de bar zijn open. Eerdere films waren onder andere TopGun en Anchorman.

9. Miss B's Coconut Club

Na een dag in het water of het vangen van wat stralen op het gouden zand van Mission Beach, kun je afdwalen van de toeristische drukte en de lokale bevolking volgen naar Miss B's Coconut Club. Tiki-bars zijn populair in San Diego, maar het aanbod van verse lokale gerechten hier, waaronder crab sliders en knapperige calamares, gecombineerd met de op maat gemaakte en klassieke cocktails geserveerd in een reeks interessante mokken die de club in de loop der jaren heeft verzameld, maken dit dé plek om je avond af te sluiten.

10. De schipbreuk van de S.S. Monte Carlo

In 1937 lag de indrukwekkende S.S. Monte Carlo, een vrijetijdsschip waar gokkers en feestvierders hun tijd (en geld!) besteedden, voor anker in internationale wateren voordat het loskwam in een storm en strandde bij Coronado Beach. Het gerucht gaat dat er ergens aan boord nog zilveren munten verborgen liggen, maar een bezoek moet zorgvuldig worden gepland. Het wrak is niet altijd toegankelijk of zichtbaar, maar kan bij eb onder water worden gezien en wordt soms blootgelegd nadat een grote storm het zand waarin het ligt, heeft opgeschoven.

Leer Engels in San Diego met onsMeer informatie
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer