GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 verborgen pareltjes in Sydney

10 verborgen pareltjes in Sydney

Wonen in Sydney betekent niet alleen het Sydney Opera House bezoeken of ruziën over de vraag of het strand van Bondi of Manly beter is. Ga naar een aantal van de meer unieke plekken van Sydney om van de zon te genieten, zoek beschutting in een tropische oase en eet een feest op een van de coolste eetplekken van de stad met onze gids voor de beste verborgen pareltjes in Sydney.

1. Sydney Harbour Bridge uitkijkpost

Sla de rijen bij het razend populaire Sydney Harbour Bridge Climb over en ga naar de Sydney Harbour Bridge Pylon Lookout. Beklim de 200 treden naar de Pylon Lookout, 87 meter boven zeeniveau, en geniet van vrijwel hetzelfde uitzicht vanuit vogelperspectief over Sydney Harbour, voor een fractie van de prijs. Stop bij de drie tentoonstellingen in de toren terwijl je klimt om meer te leren over de bouw van de brug, een van de bekendste bezienswaardigheden van Australië.

2. Wendy's geheime tuin

Toen haar man overleed, stak Wendy Whiteley al haar energie in het opknappen van een overwoekerd, in onbruik geraakt spoorwegterrein in Lavender Bay. Ze transformeerde de ruimte van een verlaten vuilnisbelt in een verbluffende oase van verborgen tuinen. Inheemse en exotische planten bloeien hier naast elkaar en bomen werpen schaduw over de kronkelende paden. Wandel door de vele verborgen hoekjes in de tuin, waar beelden, fonteinen en bustes de meditatieve ruimte delen met bezoekers.

3. De Vergeten Liedjes

Dit is er een voor je Instagram-feed. Verscholen op Angel Place hangen 50 elegante metalen vogelkooien in alle soorten en maten boven het steegje. Elke kooi vertegenwoordigt een andere inheemse vogelsoort die in dit gebied leefde voordat de Europese kolonisten arriveerden en waarvan de roep en het gezang van bovenaf worden afgespeeld. Hoewel dit slechts een tijdelijk kunstwerk was, was deze betoverende installatie zo populair dat het nu permanent is.

4. Maccallum Zwembad

Iedereen kent de zee bij het beroemde Bondi Beach, maar Sydney heeft nog meer minder bekende zwemplekken. Ga naar Cremorne Point en neem een duik in het turquoise water van de Maccallum Pool. Dit exclusieve zwembad kijkt uit over de haven zelf, ligt in de schaduw van lommerrijke bomen en wordt omringd door een houten omheining en een houten dek (ideaal om te zonnebaden).

5. Tramsheds

Fijnproevers: sla een bezoek aan Tramsheds niet over. Tramsheds in Glebe is een omgebouwde oude tramremise die nu barst van de moderne en innovatieve restaurants en cafés, die elk de eters plagen met lokale producten en ambachtelijk eten. Er is zoveel keuze dat één bezoek aan Tramsheds niet genoeg zal zijn! Kijk uit naar evenementen zoals wijnproeverijen, trivia-avonden en kooklessen.

6. Shark Island

Het piepkleine en prachtige Shark Island maakt deel uit van het Sydney Harbour National Park en ligt in het hart van, je raadt het al: Sydney Harbour. Dit natuurlijke juweeltje in zakformaat ligt op slechts een korte boottocht (of kajaktocht, als je daar zin in hebt) van het vasteland en biedt stedelingen unieke barbecueplaatsen, zandstranden en spectaculaire baaien om in te zwemmen - allemaal met uitzicht over de beroemde haven zelf.

7. Collins Flat Strand

Voor een rustig stuk zand waar je niet met de boot naartoe hoeft, ga je naar Collins Flat Beach, niet ver van het populaire Manly Beach. Dit verborgen, schilderachtige stukje strand wordt beschut door bomen en rotspoelen en heeft een rustige natuurlijke haven die ideaal is om zonder mensenmassa's te zwemmen. Iets verder langs de kust vind je ook het even mooie Store Beach, Quarantine Beach en Little Manly Beach.

8. Glebe Markten

Elke zaterdag kunnen shoppers hun hart ophalen aan de diversiteit van unieke vintage kleding, handgemaakte en geüpcyclede kunstnijverheid en op maat gemaakte sieraden. En zelfs als je niets vindt om te kopen, is Glebe Markten een geweldige plek om de sfeer van het weekend op te snuiven, te smullen van lokaal straatvoedsel en te genieten van livemuziek.

9. The Barber Shop Cocktail Bar

Deze plek is favoriet bij de plaatselijke bewoners die het geheim kennen. Overdag kun je hier terecht voor trendy kapsels en verse scheerbeurten, maar 's avonds is The Barber Shop een hippe kroeg. De verborgen cocktailbar achter de salon heeft meer dan 700 verschillende gins en een scala aan ambachtelijke bieren - perfect voor een avond met vrienden.

10. Royal National Park

Het Royal National Park, dat zich uitstrekt over 16.000 hectare ten zuiden van de stad, beschermt een prachtig stuk kustlijn en struikgewas in het binnenland en is geliefd bij zowel surfers als picknickers. Als je de drukte van de stad een dag of twee wilt ontvluchten, dan is deze plek echt iets voor jou. Ga tussen mei en oktober mee met een rondvaartboot of klim naar de top van de zandstenen kliffen en kijk uit naar de walvissen die door het warme water van Sydney trekken.

Studeer Engels in Sydney met EFOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer